Kiteresa Norge 2017 beta – 24 juli tll 2 augusti

Kiteresa Norge beta – Trondheim till Oslo – 10 dagar

Häng med på ett sällan upplevt äventyr in och ut i Oslos fjordar, vi tar dagen som den kommer med målet att kita så mycket som möjligt i det norska kustbandet. Huvudstoppet är Hoddevik med möjlighet till vågsurf och kite, men eftersom det är en betatur så kommer allt möjligt tok att hända.

Torö, Stockholm

Guider på turen är Robin Koivisto med 10 års kite- och vindsurfbakgrund och Jonas Höglund som är utbildad instruktör – båda med näsa för natur och äventyr.

Vi tältar eller bor i våra bilar, grillar, myser, upptäcker, trivs, hänger och kitar.

Datum

Avresa Åre 24 Juli, ankomst Oslo 2 Augusti  . Vi rekommenderar tåg till Åre och från Oslo, alternativt flyg till Trondheim hem från Oslo. Jonas kommer åka tillbaks till Åre så äventyret kan fortsätta ett par dagar om så önskas genom Norges inland, Robin fortsätter antagligen söderut i Sverige för eventuell transfer.

Kite på Åresjön, Jonas Höglund, fotograf Darren Hamlin

Pris och platser

Pris 6000 kr per person (beta pris), inkluderar boende i tält eller buss, transporter från Åre till Oslo, mat och viss utrustning efter behov.

Antal deltagare max 4 st, jag kommer att hålla resorna små och exklusiva (inte dyra, bara otroliga) för att varje deltagare ska få ut så mycket som möjligt.

Turen är tänkt för dig som kitat innan och vill hänga med och upptäcka Norge, nybörjare kan få det svårt men om du är mer intresserad av äventyr och gohäng så är du varmt välkommen!.

Förfrågan och bokning

Resan kan köpas här online eller genom att boka och betala mot faktura.

För förfrågningar och bokningar 076-051 06 06 eller jonas@adventurewithjonas.com

Kiteweekend beta vegan södra Sverige – för dig som vill lära dig kita eller bara hänga med på en tur

Välkomen att hänga med på en kiteweekend med undervisning och gött häng.

SLUTSÅLD

I mitten av juni kör jag en kiteweekend i södra Sverige, Malmö, Varberg, Lund – där det blåser för dagen. Kanske åker vi till Danmark om det krävs.

Det finns två platser i surfbussen och vi sover i den eller i tält, hänger, grillar, kitar och har det gött. Om du aldrig kitat tidigare så lär jag dig det under helgen. Om du har kitat tidigare så friskar vi upp kunskaperna och leker runt tillsammans. Det blir helt enkelt en grym helg!

Pris och platser

Då detta är en beta-tur så betalar du endast självkostnadspris, 3000 kr för instruktör, utrustning, boende och mat (vegansk – köttätare får köpa eget kött), torsdag-söndag 15-18 juni.

OBS! Endast två platser, jag kommer hålla mina kurser och turer små och exklusiva (inte dyra). Inom kort kommer jag också lägga upp en tur i Norge där vi kör runt till de häftigaste spotsen efter kusten. Denna tur kommer att bli i slutet av juli och ta ca 10 dagar.

Förfrågan och bokning

Denna resa är slutsåld men inom kort lägger jag upp fler resor.

För förfrågningar och bokningar 076-051 06 06 eller jonas@adventurewithjonas.com

Brottslighet på asylboenden – ett feltänk

Ofta ropas det över hur brottsligt det har blivit i Sverige de senaste åren med en ökad flyktingström. Människor ropar efter starkare gränskontroller (av flyktingar) och säger att asylboenden är osäkra platser. Fast det säkra land som vi kallar Sverige har aldrig tidigare varit så säkert som det är nu. Det finns ganska mycket statistik som pekar på att i stort sett all brottslighet gått ner över tid.

Min erfarenhet från ett asylboende

Jag har jobbat på ett av, under perioden, Sveriges största asylboenden och min erfarenhet och reflektion är att det är en väldigt säker plats och att om vi tog ett liknande urval i storlek (400-600 personer) av den svenska befolkningen så skulle vi hitta minst lika mycket brottslighet. Att det sedan anmäls mycket på vårt och andra boenden har flera orsaker, varav de tre största som jag ser det är 1) vi måste vi anmäla allt till polisen vi vill få ersättning för av MIG, 2) den sociala kontrollen ökar då människor bor nära varandra och vi i personalen har ett ansvar att anmäla allt som kan vara till men för människors mentala och fysiska hälsa och 3) de boende har inget annat invant sätt att lösa konflikter än att ringa polisen.

En förklaring

  1. Jag har tidigare ägt en nattklubb och flera restauranger. Under tio år kanske vi gjorde en handfull polisanmälningar för de ledde sällan till resultat och om vi inte själva med 100% säkerhet visste vad som hade hänt så var det bara slöseri med tid eftersom vårt försäkringsbolag inte ersatte något under 1/2 basbelopp (ca 20 000)
  2. Ordningsvakter eller civila människor – även poliser ibland – väljer att låta personer lösa sina konflikter själva för att det genererar arbete och ofta känns onödigt. På nattklubbar och andra platser kan det dessutom vara negativt för ställena att finnas med i polisens register som ”osäkra” platser.
  3. I det civila Sverige finns mekanismer (tror vi i alla fall) där brottsoffer och förövare vet hur de ska lösa problem och vi väljer kanske att gå till en granne, prata med våra föräldrar eller knipa igen helt då vi blivit utsatta för brott. Vi har i alla fall sociala invanda sätt att lösa de flesta dagliga småkonflikter medan människor med olika språk och kultur kan ha svårt att göra det då de ständigt måste se och vara nära varandra – och jag pratar här om den extrema närhet som finns i en korridor på ett hotell, inte om ett mångkulturellt samhälle.

En fråga

Det finns massor mer att skriva i ämnet men det är dags för frukost, så god morgon underbara människa! En fråga bara:

Ni som ropar efter kontroller: vad är det som ska kontrolleras och hur ska de gå till?

Källa

BRÅ – www.bra.se/bra/brott-och-statistik/statistik.html

 

Korttidslöften och förändrade vanor

Länge sedan frukostbloggen fick ett inlägg, men nu kommer ett kort ett, blev lite sent i dag för att jag började i den änden som jag tänkte skriva om.

Korttidslöften

Ibland kan det vara svårt att hålla långa löften om kost och träning, bland annat. Så jag tänkte pröva en period av veckovisa löften och utvärdera utfallet efter en vecka. Jag skriver även ner löftet här så att du som läser det kan hålla mig ansvarig att hålla det.

Veckans löfte

Veckans löfte är att ”lära” mig stå på händer. Jag lovar dock inte att jag kommer klara av det, men jag ska träna minst 30 minuter varje dag den här veckan och jag är redan rätt nära efter gårdagens övningar med min vän Katrien.

Ändrade livsvanor

Kanske leder kortsiktiga löften och mål till ändrade livsvanor, kanske kommer jag fram till att just det här passar mig (att stå på händer som träningsform) eller inte. Kanske kommer saker tillbaks i andra versioner, men jag kommer i alla fall att få prova på en del olika saker under de närmsta veckorna.

God morgon underbara människa!

Länkar

Youtubelista med (bra) tips för att kunna stå på händer

Välvilligt inställt – en skönare inställning

I dag vill jag prata lite om ett ord och ett uttryck som jag funderat över en del senaste tiden. Ordet är ”välvilligt” taget ur uttrycket ”välvilligt inställd” och jag använder det i bemärkelsen att jag ser positivt på hur människor agerar. Hur många gånger har jag inte gått igång på en vän, kollega eller familjemedlem ”behandlat mig illa” för att sedan kommit fram till att det hela funnits i mitt huvud. Istället så borde ja redan innan ha intagit en mer välvillig inställning till varför hen betedde sig så.

Ett exempel: en vän ringer inte när hen har lovat det och jag går först i gång och känner mig lämnad utanför, men sedan tänker jag välvilligt att hen kanske inte har batteri i telefonen eller någon annan av de miljoner skäl som gör att hen inte ringer just nu.

Nu menar jag inte att jag hittar bortförklaringar eller förmildrande omständigheter till allt människor gör, men jag kan lättare hejda mig innan jag går igång på saker som jag annars hade blivit irriterad över och kanske istället ställa relevanta frågor med en bättre känsla i kroppen. Om människor fortsätter att framhålla saker som strider mot min moraliska kompass eller vad jag tror på så kan jag då välja att agera utifrån det ställningstagandet.

Välvilligt inställt till sociala medier

Jag tror att en välvillig inställning till andras agerande alltid har gynnat oss, men att det nu i de sociala mediernas tid där så mycket kommunikation är skriven och kortfattad så är det ännu viktigare att försöka se bortom min första instinkt och istället ha en välvillig inställning till det jag läser och hör.

DSC_0084

Anledningarna är nog flera (kommentera gärna) men jag ser främst två skäl till att vara mer fördragsam (skönt ord att få använda) och välvilligt inställd. Den första att jag inte kan se avsändaren och sammanhanget som avsändaren befinner sig i. Kanske hen är ledsen, arg, stressad, på bussen eller nyss vaknat. Det andra är att det är så lätt att vräka ur sig saker i affekt, utan att tänka på att det kan såra eller feltolkas. Det är lätt för att vi har så nära till kommunikationen och för att vi slipper få en direkt återkoppling på det vi hävt ur oss.

Ett tredje skäl jag kom på nu är just att det kortfattade meddelandet är svårtolkat eftersom det ofta är ryckt ur sitt sammanhang och kanske oftare onyanserat för att väcka känslor.

Länkar

Det var allt jag hade att säga i det här ämnet just nu men läs gärna några andra inlägg som tangerar ämnet! Kram

Att inte kunna förstå

Tankar kring värderingar och beslut

Vandra i Abisko i sommar med mig och Nord Nature

För andra året kommer jag att guida åt Nord Nature i Abisko. I år kör vi två weekendturer och två sexdagarsvandringar. Det kommer bli massor av naturupplevelser, campinghäng och glädje. Vi vandrar utanför de vanliga lederna, äter förstklassig campingmat, sover bekvämt i de bästa tälten och har det gött.

Första dagens tältläger

Första dagens tältläger

Datum

Datum Typ
9 augusti – 14 augusti 2016 (tis – sön) Signaturvandring
12 augusti – 14 augusti 2016 (fre – sön) Weekendvandring
15 augusti – 17 augusti 2016 (mån – ons) Weekendvandring
16 augusti – 21 augusti 2016 (tis – sön) Signaturvandring

Du bokar din Lapplandssemester på Nord Natures hemsida Nordnature.se

Jag har också gjort ett liten bildhistoria från förra årets vandring som du kan se här: Vandring i Abisko 2015 med Nord Nature

Ett inlägg om verklig makt och vilka som har den

Mannens makt över människan

God morgon denna fantastiska lördagsmorgon. Blå himmel och kyla som kommer övergå i skön vårvärme om ett par timmar.

Jag ber om ursäkt för det sena inlägget, men det går ju att läsa på söndagen med, men det är en copy-paste från facebook så jag tror att jag kan skria det ganska fort i alla fall. Vill du läsa hela facebooktråden så finns den här: ”Inlägg i debatten om kvinnors möjlighet att vistas ute”

Nedan följer en av mina kommentarer i ojusterat skick. Det handlar om hur vi män måste stå upp för att visa varandra vad som är ok och vad som inte är det. Jag ber om ursäkt för röran, men tror att andemeningen kommer fram. Läste i morse också följande artikel i Expressen om könsstympning och hur den upphörde först när männen sa ifrån: Männen som sa ifrån om könsstympning

Det ursprungliga inlägget som jag hänvisade till

Det ursprungliga inlägget som jag hänvisade till

Om mannens makt och feghet

”Först för att återgå till ursprungstexten: det står ingenstans i Katarinas text att alla män är potentiella våldtäktsmän (notera skillnad på potentiell och presumtiv).
Jag skrev att det kanske är dags att männen håller sig hemma, fruarna håller sina män hemma, mammorna sina pojkar, etc, för att de inte ska ”råka illa ut” – vilket de kan göra som brottsoffer (män är oftare offer än kvinnor också i våldsbrott om jag inte missminner mig) och som förövare. Det var dock inte menat som allvar utan mer en kontring mot at polisen tycker att kvinnor ska hålla sig hemma.

Vad gäller orden ”potentiell” (att kunna) så är alla människor potentiella våldsverkare, men kanske inte ”presumtiva” (troliga). Fast jag tycker att vi män är flata och jag har umgåtts med män tillräckligt mycket för att veta att humorn och tugget ibland (i vissa sällskap ofta) går över gränsen till hur vi bör prata för att inte bejaka en snedvriden syn på könen. Detta är en bra grund för ett samhälle där kvinnan blir till offer för männens våld. Jag säger inte att jag känner någon våldtäktsman men jag känner nästan garanterat (statistiskt sett) en våldtäktsman. Det gör du som läser detta också.

För att då inte göra sig omöjlig i sällskap med andra män så faller vi in i jargongen, eller höjer i alla fall inte våra röster när ord och uttryck eller uppfattningar som inte hör hemma om andra människor används. Det har tagit mig 40 år att ställa mig utanför detta vad det gäller nedsättande ord om andra, och jag lyckas fortfarande inte fullt ut.

Ett exempel är när vi (män) höjer rösten för att få vår vilja igenom. Män har ett större röstomfång (statistiskt) och vinner oftast denna kamp men vad värre är, är att en rösthöjning är att visa att ”jag är starkare så akta dig för jag är… starkare” vilket är detsamma som hot om våld. I slutändan så segrar den aggressive mannen över den aggressive kvinnan för han är oftast starkare än sin motpart, och det vet vi undermedvetet, både kvinna som man.

Nu menar jag (återigen) inte att vi män som grupp är våldsverkare eller våldtäktsmän, men en gissning är att vi alla har höjt rösten och agerat hotfullt fysiskt mot en annan person, att de flesta av oss har pratat nedvärderande om kvinnor, raljerat över kvinnors sexualitet och kroppar.

Vi kan börja sluta med det. Vi kan börja säga åt varandra när någon säger saker som vi inte vill höra om vår mamma, vår syster eller vår dotter. Vi kan börja visa våra barn att vi inte höjer rösten för att få vår vilja igenom, att vi inte blåser upp våra (ofta) fysiskt starkare kroppar för att kunna bestämma.

Må den utan skuld kasta första stenen…”

Kram på er och ta hand om varandra därute – och var föredömen för våra barn!

Sovmorgon, ett inlägg om konsten att ta det lugnt

prostituee tours
rencontre kenitra
annunci di donne in cerca di uomo
norimport-trading.no
sistify.com
eva-pfefferkorn.com
ggg-chinese.com
mistudio.pl
dejtat i 7 månader
nätdejting zoosk jobs
tsk31.myjino.ru
dejting presentation mall exempel
partnersuche in bonn
stofa.org
premiere rencontre sur le net
wiki.gorenak.com
tigva.ru
rencontre sexe aveyron
rencontres paul claudel
raj-pol.pl
dejta via wordfeud hjälp
dating sites in united states of america
rencontre avec joe black titre original
rencontres significato
annunci massaggi trans
sushiufa.ru
bra dejtingprofil exempel
rebuildchadwick.com
russkoe-podvorie.ru
app per incontrare persone vicino a te
meilleur script pour site de rencontre
rencontre gay saint yrieix la perche
statistiques sites de rencontres france
dating sites orlando florida
pielenaturala.com
date emergency app
jewish singles over 50 nyc
fwh3.net
dejta utan att ligga ner
sms efter date
rencontres montigny l es metz
zuckerart.de
dejtingsajt för funktionshindrade barn
dejtingsida australien billigt
mariafrancescaart.com
rädd att dejta
best dating sites for real
uhfmr.org
best dating site of 2013
pechbikeclub.com
mariendal.net
nufusion.co
swensensrestaurant.com
kvinnor för dejting
kaluminyum.com
gaifa.pl
spelet när man dejtar
intec.reprosystems.ru
får man dejta sin lärare
stadion11.de
demiter.net
dejtingsidor för rika på
medjugorjevarese.it
exemple de message pour une rencontre
inlombardia.org
rencontre french definition
dejtingsida profil exempel
partnersuche ch sie sucht ihn thüringen
nätdejting happy pancake recipe
how to write a profile essay for a dating site
aresmakina.net
rencontre huis clos
dejta någon yngre män
dms.si-nergy.ru
rencontre alpe maritime
badoo rencontre havre
myiamoto.info-bowy.com
matthiasghem.com
siti di incontri online gratis
mobilitiamoci.org
dejting i luleå quality
comment aborder une fille sur un site de rencontres
orgelfabrik-verein.de
rencontres entre parents solo
conseil profil site de rencontre
how online dating affects relationships
staging.iwgroupinc.com
date prévisionnelle definition
spiritfirefarm.org
dejtingsajt priser
aviatorhosting.com
nätdejting 50 talet
battincourt.be
label-histoire.com
bluevanman.com
marcel-conrad.de
koukla.de
hamar.com.pl
vivastreet annunci adulti
rencontre henri jean martin
milizievenete.com
pierre de rencontre a dalaran
rencontres loisirs hurigny
partnersuche online gratis youtube
parus-crimea.ru
rencontre pont de beauvoisin
sokol.tuchow.com.pl
sarasotaparkourfacility.com
comdepresse.info
ayuntamientodolar.es
rencontre avec un alien
pixel4u.eu
pokojeujacka.pl
chat gratis x single
site de rencontre bob
incontri padova donna
dentalfuentedelamora.es
folkdance.ca
dejtingsida kultur
cehic.com.ar
dejtingsida two
gomitas.us
harryhotline.se
android free singleplayer games
2shop.gorenak.com
prodmash-nnov.ru
recherche site de rencontre gratuit des chretiens
nätdejting första kontakten nätdejting
peut on faire des rencontre sur twitter
ceet.fr
chat senza registrazione incontri
sercekryspinka.eu
rencontre club med gym
herfex.pl
site de rencontre gratuit franco americain
ecoplant.es
fnclm.com
dejtingsida för unga under 18 juli
sito per fare nuove amicizie
idcp.cl
maktoub rencontre gratuit
dejting otrohet kvinnor
come soffrono le donne in amore
dhsdigital.com
egk-priobie.ru
best places to live in new york city for singles
meilleurs sites de rencontres gratuits 2013
xbox360-szerviz.hu
organiser une rencontre entre amis
ms-ontherocks.de
gratis dejting linje nummer
lintanorie.eu
precisiegraafwerk.nl
rencontre kelly
agrotop-sc.pl
scuolaedilelucchese.it
4freshfruit.com
xn—–7kckdgxxtbgdfa3a1gubyc.xn--p1ai
prostituées clamart
mokom-shipping.de
bandasreflect.com
top rencontre info
incontri con casalinghe
rencontre jeunesse sarinoise
mvdinther.net
tuerkischinkasso.de
centrkrovlifasadov.ru
imarko.pl
multilium.com
rencontres bénévoles le havre
rencontre florence cassez et nicolas sarkozy
incontri donne trapani
incontri single brescia
lowielun.eu
cemerdurak.com
skvazhina36.ru
spec-rental.ru
incontri latina donna cerca uomo
mandnhealthcarefoundation.org
jewish singles and friends
rencontre nature
rencontre jazz ville du bois
date match barrage coupe du monde 2014
incontri donna perugia
nancy rencontres de l
karsten-zierdt.de
kempel.ru
indian chat rooms without registration
gratis dejtingsidor i sverige kartor
jamesormsby.com
ask a dr online chat free
singles walking group yorkshire
gratis thai dejt
junge frau sucht reichen mann und der antwortet
how to start a online dating message
rolig presentation på dejtingsajt
s182358.gridserver.com
westernteleport.com
singles events new years eve 2013
nätdejting utseende iphone