Att äta sig sjuk

God morgon och God Fortsättning. Julen är en fantastisk tid och i vissa fall även fanatisk. Det är fantastiskt fint att ge och få gåvor (fundera ett ögonblick över skillnaden på en gåva och en sak) och det är fantastisk med all den goda maten. Samtidigt är det fanatiskt mycket saker som ska ges och fås och fanatiskt mycket mat som ska ätas.

Så i går blev jag sjuk. Jag hade låg feber, sådär så att verkligheten blir lite off, och ont i halsen. Det halsonda svalde jag bort det mesta av under natten men känslan av att vara off höll sig kvar, som att tiden inte riktigt är som den brukar.

Eftersom jag sedan i våras lider av hypertyrios på grund av Graves’ Disease , eller giftstruma som det tidigare kallades, så måste jag ta ett blodprov om jag får en infektion i kroppen. Så efter 2 timmar på HC i Åre, utan att ha tagit det riktiga provet, så tyckte den fantastiska personalen där i alla fall att jag kunde fortsätta med medicinen, eftersom mina värden ändå såg bra ut.

Att äta sig frisk

Så kom jag hem och började tänka lite på min kropp och hur den mår. Jag är lite intresserad av min kropp, på ett nyttigt sätt tänker jag, och så råkade jag nämna att jag upplever att de gånger jag gjort en tarmrensning – dricka 3 liter saltvatten tills jag kissar med rumpan – när jag börjat bli sjuk så har jag blivit frisk. Jag tror därför att det mesta av mina sjukdomar börjar i magen och beror till viss del vad jag stoppar i mig.

Med medicineringen mot hypertyriosen (nte hur mycket jag äter eller hur lite jag tränar, nej inte alls) så har jag gått upp i vikt. Jag väger mer än jag gjort på sju år och för sex månader sedan vägde jag på grund av sjukdomen mindre än jag gjort i vuxen ålder tidigare., Det innebär att min kropp lagt på sig 11 kg eller 15% på sex månader. Inte nog med det, jag fiser också mer än vanligt och känner mig svullen i magen. Jag är helt enkelt inte bekväm i min kropp. Så börjar jag tänka på att kanske fasta och så börjar jag titta på YouTube-klipp.

Det är kanske inte vad vi äter utan hur vi gör det

Det jag ramlade över var det här klippet om att bara äta en gång om dagen. Om du är rastlös som jag så har jag startat det vid 6.10 för där börjar det göttiga. Vill du se hela (det är värt det) så spola tillbaks.

Dags att testa på mig själv

Så nu blir det ett test för att 1) se om jag överhuvudtaget klarar att bara äta en gång om dagen, jag är ju redan hungrig, eller är det bara magen som är i olag? 2) Se om det ger de fördelar som det sägs i videon och om jag kommer må bättre.

Oavsett så kommer 1) leda till att jag blir mentalt starkare av att gå hungrig tills kroppen ställer om sig till den nya verkligheten och det är kanske gott nog.

Jag återkommer med en lägesrapport när jag har något att säga, nu har jag i alla fall tid att säga det eftersom jag ”slipper” laga och äta frukost – och jag älskar frukost.

Fred på jorden!

GDPR-Cookie-samtycke med Real Cookie Banner