Drömmarnas kakafoni

Morgonens ämne kom till mig nu när jag gick upp. Först tänkte jag bara dela den här flygfilmen och förklara att jag har gått och levt min dröm, för att sedan sätta mig och klippa egen flygfilm.

Mitt problem är att jag har många drömmar, som du kanske kan se på hemsidan. Jag vill fotografera, guida, coacha, flyga och kitea, för att nämna de som ligger närmst just nu. Jag vill också bygga upp någon form av camping/avslappnat boende på tomten jag köpt här i Åre. Att skriva detta är ett sätt att tydliggöra för mig själv vad det är jag vill. Jag har gått med dessa och andra drömmar i tre år nu utan att egentligen helhjärtat gå in för någon av dem. Ofta önskar jag att jag var mer som någon av de som har helt klart för sig vad de vill och hade kunnat ägna mig åt en sak och blivit grym på den.

För två veckor sedan så beslutade jag att börja gå upp tidigare om morgnarna för att skapa mer tid för att lära mig saker det blev så att jag började skriva den här bloggen – också det en dröm jag burit på – och det är så kul och givande så att det är svårt att sluta. Samtidigt har jag tagit ett jobb som på några sätt tar mig en bit från några av mina drömmar, men tar mig närmre en del av dem. Jag bygger också en stuga min son kan bo i när han kommer hit, och det tar en hel del tid från mina andra drömmar, men tar mig kanske också närmre den att han en dag flyttar hit. Jag måste inte bygga en stuga, jag gör det för att jag vill att han ska ha det bra när han kommer hit.

Jag undrar varför jag använder ordet drömmar istället för något annat. En dröm är ju väldigt abstrakt och kanske inte alls det jag borde använda. Önskningar, livsmål och mål kanske är mer lämpliga ord. Jag får återkomma till det, nu förhalar jag att skriva dagens ämne (fast å andra sidan så är ju ord viktiga…), så tills vidare fortsätter jag använda drömmar.

Förhalandets konst

Jag bestämde mig för ett par år sedan att det var ok att jag inte levde mina drömmar fullt ut, utan låta tiden visa vad som var det jag verkligen ville och önskade. Men tiden är en nyckfull följeslagare, det är inte säkert att saker sker i den takt som är gynnsamt för mig. Det kan också vara så att tiden nu är mogen för att börja leva mina drömmar. Hur ska jag då gå till väga? I vilken ordning ska jag börja och hur?

Min gode vän Jonas sa under ett av våra lunchmöten att skriva listor också är ett sätt att förhala (engelska procrastination), och nu har den tanken kommit ett varv till i mitt huvud och i morse så klickade det till i det undermedvetna. Note to self:  tänk på vad du kastar in i ditt undermedvetna, för det kommer komma ut endera dagen. I övermorgon kommer jag skriva mer om det

Jag uppfattade då att han menade att själva listskrivandet var att förhala, att skriva listan istället för att börja göra, men jag tror att den största faran är att när jag skriver listan så undviker jag att sätta upp saker på listan eller är oärlig mot mig själv med prioriteringsordningen. Jag har börjat skriva listor för vad jag ska göra under dagen, egentligen saker jag inte ska glömma bort blandat med saker jag vet att jag kommer göra. Det fungerar väldigt bra och har fått mig att sluta undvika jobbiga samtal eller tråkiga uppgifter, men jag undviker fortfarande att skriva upp de saker som betyder mest, mina drömmar och livsmål. Hur tar mig de små sakerna närmre mitt livsmål? Och nu slog det mig var inspirationen till den här bloggen kommer ifrån i närtid.

Föredraget handlar om hur vi behöver gå från att prioritera vad vi gör utifrån hur viktigt något är till hur länge det är viktigt för oss. Den handlar inte direkt om drömmar men jag tror att det är en av pusselbitarna.

Hur komma närmre mina drömmar

Jag ska nu sätta mig ner och skriva ner en lista med mina arbetsrelaterade drömmar samt utvärdera vilken som  i närtid har störst chans att förverkligas och långsiktigt kan ge mig mest tillbaks. Jag kommer sedan att ägna varannan morgon med att skriva bloggen och varannan morgon åt att komma närmre det av målen jag valt. Jag tror att jag redan vet svaret, men ska ändå göra övningen för att befästa valet i min kropp! Om en månad så utvärderar jag sedan om jag ska fortsätta med den drömmen eller välja något annat och på så sätt mer strukturerat prova mig fram till vad som passar mig just nu.

Jag hoppas ni alla får en fantastisk söndag och kommentera gärna här nedan med era tankar kring dagens ämne! I övermorgon blir det som sagt mer om vårt undermedvetnas sätt att arbeta. Kom också på att jag inte skrivit om varför jag tror att jag förhalar, så ligg gärna steget före och tala om varför ni tror att ni förhalar. Vad mycket det finns att skriva om KUUUUL 🙂

GDPR-Cookie-samtycke med Real Cookie Banner