Frukostblogg och nya vanor

Jag tänkte prova mig på en frukostblogg under kommande vecka. Tanken är att den som är intresserad kan få ett blogginlägg till frukost, något att fundera över under dagen och kanske prata om med vänner och kollegor. Genom den här utfästelsen så tvingar jag mig också att 1. gå upp tidigare, 2. tänka igenom saker som är viktiga för mig och 3. ta tag i min hemsida och blogg.

Om du undrar varifrån jag nu fått denna till synes galna idé så ska jag berätta det senare under veckan.

Lyssna på andra

Dagens blogginlägg däremot handlar om personlig utveckling. Genom att läsa  och titta och lyssna har jag de senaste åren förstått att jag kan förstå våra underliggande tankeprocesser om jag börjar uppmärksamma dem. Vad jag menar är att när en känsla dyker upp så kan jag, istället för att agera på den, lägga märke till tankeprocessen som ledde fram till den, och kanske vad som triggade den. Det är inte lätt och jag är inte i närheten av att bemästra det, men jag arbetar på det, ibland mer medvetet, ibland så glömmer jag bort mig.

En av dessa processer är att jag under mitt liv varit en mästare på att kontra med en egen historia när någon berättar sin häftiga upplevelse. När jag funderat över detta och tänkt på hur jag själv reagerat när jag blivit ”utsatt” för detta så känns det som att den andra personen inte lyssnat på mig – och när jag nu ser på andra när jag berättar så kan jag ofta säga vem som kommer kontra med en egen historia, för de lever sig inte in i min. Och det är antagligen så jag uppfattats och upplevts. Upplevts är ett bättre ord för den andra kanske inte medvetet fattat det men undermedvetet så processar vi mer information och någonstans så registrerar våra hjärnor vilka som är intresserade och vem som inte är det.

Så den här veckan ska jag inte kontra med mina egna historier, utan bara lyssna på andras.

Det som triggade just den här morgonens blogginlägg är youtubeklippet nedan. Ett mycket sympatiskt klipp och mänskligt – How to Magically Connect with Anyone | Brian Miller | TEDxManchesterHighSchool

 

GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner