Dags att förlåta mig själv

God morgon, dags att uppdatera gamla rutiner efter ett par månaders ”semester”. Jag planerade hur jag skulle använda mina morgnar till att plugga och lära mig mer om mig själv, NLP och livet. Det gick ett par månader sedan så tappade jag lusten. Det verkar nu i efterhand som att det sammanföll med årets mörkaste period, men också en period med mycket andra saker som dragit i mig. Så sena nätter och mörka morgnar har varit en dålig kombination, fast självklart är det mitt ansvar att hålla mina löften till mig själv.

Så jag förlåter mig för att jag inte klarade av att uppnå de mål jag hade satt upp, men ska uppdatera dem när jag skrivit klart det här.

A day at Ottsjön, life getting in the way.

A day at Ottsjön, life getting in the way.

Vikten av rutiner

När jag bestämde mig för att skriva en frukostblogg i höstas så började jag reflektera mer (eller var det tvärtom, att jag reflekterade mer så jag började skriva?) och jag blev också bättre på att skriva ner det jag tänkt på. Nu har jag en massa tankar som snurrar runt och kan tänka att ”den tanken ska jag skriva om när jag kommer hem”, men sedan är den borta ett par minuter senare. Den här rutinen att skriva på morgonen kanske gör att min hjärna kan ställa in sig på att komma ihåg saker till nästa morgon, och kanske processa dem mer under tiden.

Jag ska också ta tag i mitt studerande igen och ägna en timme varannan morgon åt att bli en bättre coach. Jag märker hur jag själv behöver tänka på hur jag pratar och säger och jag tycker att det är tydligt att när jag studerar så blir jag också bättre på att hantera de dagliga relationerna.

Ett avslut

God morgon fantastiska värld – vad skulle du göra om det här var den enda dagen du hade? Jag ska ut och springa med våra nyanlända, dricka te och gå på möte, kanske hinner jag också flyga en sväng, men det blir en bonus!

 

GDPR-Cookie-samtycke med Real Cookie Banner