En dag på fjället

Några vänner hade bestämt sig för att vandra upp till Getryggen (1382 möh) vid Storulvån för att skärmflyga ner från berget och jag skyndade mig upp till Åre efter 10 dagar borta från bergen, ivrig att komma ut i den friska luften igen. Uppstigning 0630 för att ta tåget från Östersund, upphämtad i Undersåker av en av kompisarna och lösa ut bilen från verkstan, hem och slänga in skärmsäcken i bilen och byta till varmare kläder, in på Ica för att handla frukost, lunch och snacks och landade vid uppsamlingsplatsen en kvart för sent men ändå.

Efter 1 timmes ytterliggare bilfärd och två och en halv timmes vandring upp till toppen av Getryggen med 15 kilos skärmsägg på ryggen så var jag klar för start… om det bara inte hade blåst så mycket. Efter att ha vandrat ner ett par hundra höjdmeter och vinden inte avtagit så mycket som jag önskat bestämde jag mig för att gå ner istället för att riskera att blåsa över berget eller hamna i rotorer vid landningen.

Tre av mina mer erfarna vänner valde ändå att starta och hade fina flyg men jag är ändå nöjd med mitt beslut att inte riskera liv och lem trots att jag redan hade investerat mycket tid och energi för att ta mig till toppen, och glad för att jag valt ett liv som tar mig ut till fantastiska platser med underbara människor som hjälper varandra till bra beslut och fina upplevelser!

Ta hand om er själva och varandra därute!

Ps! Dagen avslutades med ett fint flyg i Åre 🙂

GDPR-Cookie-samtycke med Real Cookie Banner