Oj då, tänkte skriva lite om mönster och hur jag försöker bryta mina egna mönster – hur jag vill bli bättre på att komma ihåg folks namn och skapa en bra relation redan vid första mötet med människor, men så bröt jag min tankebana då jag gick ut och hämtade te, och så kom jag på vad jag verkligen ville skriva om. Nåja, dagens ämne täcker in i stort sett allt mitt beteende.

Det mesta jag skriver här är sådant som resonerar med mig – jag gillar min egen översättning av engelskans resonates – och jag kan ge källor och fråga gärna om du inte håller med eller vill läsa mer – och att jag blir det jag tänker resonerar med mig. Så om jag tänker att jag är bra, glad och framåt så blir jag det. På samma sätt så blir jag ledsen och deprimerad om jag tänker ledsna tankar. Tro nu inte att jag menar att jag kan förändra naturlagarna. Jag kommer inte se ut som Brad Pitt bara för att jag tror det, men jag kommer antagligen att bli mer självsäker och utstråla samma energi som honom.

Hur ska jag då tänka ”rätt” tankar som får mig att bli den jag vill vara? Här kommer två snabba tips som jag tycker hjälper mig. När jag säger snabba så menar jag tipsen, förändring kommer långsamt och jag har massor med ”återfall” och tillfällen när jag sitter fast i gamla mönster, som när jag fortfarande hälsar utan att ens tänka på vad den andre personen sa.

Programmera dig själv

Nummer ett – vi använder vårt språk när vi tänker så skriv ner vad du vill, titta på det ofta och programmera dig själv med positiva och gynnsamma tankar. I morgon kommer jag skriva mer om språket – nu börjar det bli frukostdags.

Umgås med ”rätt” personer

Nummer två – någonstans har jag hört att vi blir som snittet av de fem personer vi umgås mest med, och vi kan samtala kring antalet personer och vad vi menar med snitt, men jag tror definitivt att det språk, den inspiration och de förväntningar som de närmsta vännerna ger oss delvis definierar oss, nu och än mer i framtiden. Och en bonus för dina fem närmsta är att de får samma sak av dig!

Dagens övning

I dag ska jag tänka på att titta folk i ögonen och lägga märke till vad de heter när jag hälsar på dem, lägga märke till vad de har för kläder på sig och hur de luktar. Om det är någon jag redan känner ska jag lägga märke till hur de ser ut att må, vilken energi de utstrålar.

GDPR-Cookie-samtycke med Real Cookie Banner