Skäckerfjällen Naturreservat – Jämtlands ”bortglömda” pärla

I lördags så ringde vännen Katrien ”Jonas, jag är rastlös, vi måste ut och göra något, vandra, cykla eller vad som helst”. Som vanligt hade hon en massa olika alternativ som oftast innebar, för mig, extrema dagsetapper, men jag lyckades banta ner det till en mer normal hike i Skäckerfjällen.

Skäckerfjällen panorama mot Kolåsen

Jag upptäckte detta område först i vintras och det var roligt att uppleva det också under sommaren, även om prognosen bjöd på mest regn och temperaturer som påminner mer om en sydsvensk sommar. Fast det fanns också ett löfte om uppklarnande mot tredje dagen med jämtsk värmebölja på 18 grader.

Som tur är så är väder bara väder och glädje och lycka sitter någon annanstans, och både jag och Katrien gillar att utmana oss och finns det bara ett varmt tält eller torr raststuga efter vägen så blir det bra oavsett.

Jag kommer att lägga upp detta som en kommande vandring bland äventyrsförslagen för dig som blir sugen av att se bilderna.

Klicka på en bild för att få upp ett bildspel istället för att se bilderna en och en!

GDPR-Cookie-samtycke med Real Cookie Banner