Fördelar av ett liv utan alkohol

Här fortsätter följetongen. Om du inte har läst de tidigare inläggen så hittar du del 1 här och del 2 här. I dag blir det ett kortare inlägg för jag prioriterar andra saker i dag, lite jobb och skridskoåkning på nylagda isar, så jag kommer skriva om några positiva saker jag upplevt i ett liv utan alkohol så får jag se hur långt det räcker.

Alkohol och bilkörande

När jag tidigare drack så fick jag ofta tänka mig för hur mycket jag drack och när om jag skulle upp och köra bil dagen efter. Men jag hade svårt att hålla mig till det och när jag i efterhand räknade normaltiden för hur alkohol lämnar kroppen så körde jag antagligen onykter vid ett flertal tillfällen, och det hände vid ett par tillfällen att jag blev stoppad av polisen i rutinkontroller och på något sätt så klarade jag mig med andan i halsgropen.

När jag blev äldre blev jag bättre på att kontrollera mitt drickande, men i dag behöver jag aldrig fundera på när jag kan köra bil. Det är bara att hoppa in i bilen och köra.

Detta har också gett mig friheten att leta bostäder utanför krogområdena utan att behöva fundera på taxikostnader och hur jag ska ta mig hem från vänner efter middagar och bastukvällar.

Hetsen kring alkoholinköp

"Hungry Ghosts Scroll Kyoto 2" by Unknown - Tokyo National Museum, Emuseum. Licensed under Public domain via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hungry_Ghosts_Scroll_Kyoto_2.jpg#mediaviewer/File:Hungry_Ghosts_Scroll_Kyoto_2.jpg

”Hungry Ghosts Scroll Kyoto 2” by Unknown

När jag tidigare skulle bjuda på middag eller det bara blev helg så var en naturlig del att rusa till bolaget för att se till att det fanns tillräckligt med saker att dricka hemma. Rätt vin till rätt maträtt, avec, rätt antal öl så att ingen behövde känna att det tog slut, och så vidare. Det bekymret har jag inte längre. Om någon vill dricka hemma hos mig så får de ta med det själva, och jag behöver tills vidare inte stå i kö på systembolaget – och jag avskyr köer. Det kan låta som et litet problem men det har tagit bort ett stressmoment i vardagen för mig.

Inte tappa kontrollen

Jag tror egentligen inte på kontroll i någon större utsträckning men häromdagen så tänkte jag på att vara onykter och hur det känns och jag kände en olust inför att tappa kontrollen över min egen kropp och hade svårt att tänka mig själv onykter igen. Det kom sig av ett samtal av en arbetssökande då jag tyckte att hen lät sluddrig på talet och jag var nära att fråga om personen var onykter och ringde om jobb. Kanske borde jag gjort det för att ge hen en tankeställare och kanske ett uppvaknande, men jag fegade ur.

Hur som helst så har jag en skön känsla i min kropp av kontroll över den och jag vill inte tappa det, få problem med balansen, sluddra, se suddigt, ja du som varit onykter har säkert dina egna fysiska reaktioner på alkohol. Tänk att vara i det tillståndet konstant…

Friskare och MER liv

Om de fysiska farorna med alkohol får ni läsa någon annanstans, jag kan inte säga att jag mår vare sig bättre eller sämre, kanske mina tänder mår bättre av att inte utsättas för söta och syrliga drycker men för mig personligen har jag helt enkelt inte tid att vara bakfull längre, jag prioriterar uteliv och aktiviteter för högt. Men smaken är som baken, delad, och ibland delad av andra!

Vilket påminner mig om att det är dags att sätta fart på dagens aktiviteter så fortsättning följer… arbetet kallar och förhoppningsvis din frukost med! I dag åker vi skridskor på nylagda isar, andra ligger hemma bakfulla!

GDPR-Cookie-samtycke med Real Cookie Banner