Växtbaserade och glutenfria recept

Då var det dags att börja skriva ner lite recept till dig som är intresserad av växtbaserad mat, för mig samma sak som vegansk kost. Målet med detta är att inspirera men även bli inspirerad av dina recept och idéer, så hör gärna av dig med något du gillar eller tänker på när du provat något av mina recept.

Jag försöker också ta bort saker som majsmjöl, oljor och andra saker som min flickvän gjort mig uppmärksam på är mindre hälsosamma. Så för att hon ska vilja äta det jag bakar och lagar så kommer det mesta dessutom vara rapsoljefritt och majsfritt, bland annat!

Kategorier

Just nu kommer jag börja lägga upp ett recept om dagen med de olika mjuka kakor jag lyckats få till.

Sedan har jag också börjat experimentera med gula ärtor som bas i färser, veganska biffar och växtburgare och jag kommer lägga upp mina favoritrecept på mat när jag är klar med de mjuka kakorna, om en vecka ungefär.

Min ambition är också att ge recept och förslag på växtbaserad turmat som är näringsrik, lättviktig, enkel att ta med, och kräver kort koktid samt enkel att köpa i butik. 

Vill du läsa mer om hur jag tänker kring kost och min verksamhet så kan du läsa det i inlägget Växtbaserat företagande för en hållbar framtid

Sök bland recepten

Vegansk och glutenfri banankaka

En vegansk och glutenfri banankaka för dig som vill ha något gott att äta som nästan är nyttigt. Baserad på kokosmjölk och chiafrön

Veganska biffar eller burgare på gula ärtor och quinoa

Introduktion Här kommer ett första inlägg om hur jag använder gula ärtor till att göra t ex biffar. Gula ärtor är en utmärkt källa till protein, de kan odlas i Sverige och förvaras torkade i flera år. Det är helt enkelt ett fantastiskt klimatsmart alternativ, dessutom...

Veganska och glutenfria overnight-oats äpple och kanel

Recept på overnight-oats, veganska och glutenfria Här är mitt recept på overnight-oats, ett nyttigt och gott mellanmål som passar de flesta. I det här receptet har jag smaksatt äpple och kanel, men du kan lätt byta det mot något du själv gillar, till exempel mango...

Vegansk och glutenfri ugnspannkaka

Recept på en vegansk och glutenfri havrekaka, mitt första försök till en torr liten kaka som de säger i Skåne

Vegansk och glutenfri kladdkaka

Recept på vegansk och glutenfri kladdkaka Här kommer ett recept baserat på min fine vän Adriens kladdkakerecept. Basen är banan och den blir underbart god. Jag gillar min choklad salt så det kanske inte passar alla smaker, men i så fall använd bara mindre salt. Kakan...

Vegansk och glutenfri morotskaka

Recept på vegansk och glutenfri morotskaka Här kommer mitt recept på en växtbaserad morotskaka som jag gillar stenhårt. Tyvärr experimenterade jag lite väl mycket med den på bilden och den blev i blötaste laget, så jag kommer skriva mitt grundrecept nedan som jag vet...

Veganska och glutenfria havrekakor

Recept på en vegansk och glutenfri havrekaka, mitt första försök till en torr liten kaka som de säger i Skåne

Vegansk och glutenfri saffranskaka

Vegansk och glutenfri saffranskaka som är en favorit bland mina vänner och gäster.

%d bloggare gillar detta: